fb
От издателстватаСпециални

Поетичният дебют на Комитата „Хвърчило на надеждата“ с премиера тази вечер

1 мин.

Името Константин Петров може би няма да ви говори много. Но ако кажем, че това е Константин Павлов, познат като Комитата, вероятно интересът на мнозина от вас към дебютната му стихосбирка „Хвърчило на надеждата“ (изд. „Black Flamingo Publishing“) ще се засили. Блогърът и активист ще представи книгата си тази вечер от 19:00 ч. в „Читалище.то „в рамките на проекта „Поети в кадър“.

Редакторът на сборника Роберт Леви споделя:

Рядко ми се е случвало да редактирам с такава лекота и удоволствие, каквато беше работата върху книгата „Хвърчило на надеждата“. Вярвам, че читателят ще изпита същото удоволствие.

Живеещата в Белгия писателка Силвия Атипова е сред първите читатели на стихосбирката на Комитата:

В тези дни, когато фалшът разполага с повече канали да стига до нас, откровенията на Константин Петров може да ни заварят неподготвени. Но това е рядък шанс, който не трябва да пропускаме. Нещо като да се снабдиш с приложение, с което да виждаш, чуваш и чувстваш повече.

Константин Петров е роден през 1969 г. в Пловдив. Придобива инженерно образование от Техническия университет в София. Живее в София. Основател е на няколко интернет медии и е носител на наградата „Валя Крушкина“ за журналистика.