fb
БългарияНовини

„Походът на книгите” стартира за поредна година

2 мин.

Националната кампания за насърчаване на четенето сред най-малките „Походът на книгите” стартира точно в 11.00 ч. на 2-ри април –  Международният ден на детската книга, в детско-юношеския отдел на Столична библиотека. Походът ще бъде открит от столичния кмет Йорданка Фандъкова, която ще прочете „Приказка за невидимото дете” от Туве Янсон пред децата от Немско училище „София” и детска градина „Ханс Кристиан Андерсен”.

Кампанията „Походът на книгите“ е насочена към децата от детските градини и началния курс на обучение в училищата и се организира за поредна година от Асоциация ”Българска книга” и Българска Библиотечно-информационна асоциация. Целта е да се създаде интерес и да задържи вниманието върху вълшебния свят на детската литература по атрактивен и забавен за децата начин.

В ремките на Похода популярни личности ще се включат в акция „Известните българи четат на деца“. Те ще се срещнат с децата в библиотеки, училища, детски градини, книжарници, както и на открито, в шатрата на Похода в Борисовата градина на 12-13 април. В първата седмица любимите си книжки ще прочетат журналистът Андрей Захариев, артистите Александър Кадиев и Станимир Гъмов, певците Милена Николова-Миленита и Орлин Павлов.

pohodatМежду 2 и 23 април, младите читатели ще имат възможност да спечелят книга чрез инициативата „Походът на книгите – Играта”, като за целта ще трябва да съберат 9 печата в 9-те книжарници в София на гърба на официалния флаер на кампанията, който може да бъде разпечатан и от Фейсбук страницата на събитието.

В рамките на „Походът на книгите” ще продължи и инициативата „Бисерче вълшебно”. Повече за наградата можете да намерите на сайта www.biserche.com.

Кампанията се реализира благодарение на партньорството на Министерство на образованието, младежта и науката, Столична община, Столична библиотека, Нов български университет, „Аз чета”, „Детски книги”, вестник „Стандарт”, Stand.bg, Посолство на Финландия в София и Дуропак Тракия.

Вижте и съпътстващата програма на Похода:

ABK flaer A5