fb
Книги и киноСпециални

Правата за екранизацията на “Погребаният великан” са вече продадени

1 мин.
ishiguro

pogrebanyat velikanПравата за екранизацията на “Погребаният великан”, най-новия роман на Казуо Ишигуро, вече са откупени от продуцента Скот Рудин, известен с работата по филми като “Няма място за старите кучета”, “Грандхотел „Будапеща”, “Мъжет, коио мразеха жените”, “Социална мрежа” и др., съобщава Deadline.

Новината стана ясна броени дни след световната премиера на “Погребаният великан”, която се състоя на 3-ти март. Благодарение на издателство “Лабиринт” романът може да се намери на български още от утре.

“Погребаният великан” е първата книга на Ишигуро от десет години насам и беше приета изключително ласкаво от критиката и сравнявана с “Властелинът на пръстените”.

В последната си книга Ишигуро ни пренася в Англия непосредствено след царуването на Крал Артур, а страниците на романа са населени с рицари, дракони, великани и залутани в спомените си обикновени простосмъртни.

Двете най-известни книги на Ишигуро – “Остатъкът от деня” и “Никога не ме оставяй” вече бяха успешно претворени на големия екран.