fb
От издателстватаСпециални

Празнувай Световния ден на Скрач на 17 май

1 мин.

Световния ден на Скрач ще бъде отбелязан в София на 17 май. Ѕсrаtсh (Cĸpaч) e ĸoмпютъpeн eзиĸ, cъздaдeн cпeциaлнo зa нyждитe нa oбpaзoвaтeлнитe инcтитyции и oбyчeниeтo нa дeцa. Paзpaбoтeн e oт Macaчyзeтcĸия тexнoлoгичeн инcтитyт (МІТ) и ce пoлзвa бeзплaтнo. Всяка година през май се провежда поредица от събития, които свързват деца и тийнейджъри от световната Скрач-общност.

Учениците от школата по компютърни науки на ПЧМГ и Мобисистемс ще бъдат домакини на деца от цяла София, които искат да се докоснат до магията и забавлението на програмирането със Scratch. Под вещото ръководство на менторите от школата, гостите ще създадат първата си игра със Scratch. Празникът ще завърши с шоу на проектите, награди за най-отличлите се и торта.

Събитието е посветено на 10-тия рожден ден на Scratch и на излизането на българското издание на книгата „Scratch – Програмиране за деца“ на издателство Софтпрес. Празникът ще продължи два часа и е подходящ за деца на 10 – 12 годишна възраст. Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация тук.