fb
СпециалниЧети повече

Предизвикай читателя в себе си и спечели книга с кампанията “Лятна ваканция”

2 мин.
Liatna vakancia MoveBG

Liatna vakancia MoveBGЛятото е време за смели предизвикателства и приятни приключения. Това важи изцяло и за литературата, която избираме през сезона на почивките. А какво по-добро от предизвикателство с книжна награда?

Инициативата “Лятна ваканция. Прочети лятото” на MoveBG не само провокира българските читатели да четат повече съвременна българска литература, но им дава и възможност да спечелят и книга и да помогнат на нуждаещи се.

Единственото, което трябва да направят участниците в кампания „Лятна ваканция”, е да публикуват цитат от съвременен български автор в специално създадена за целта форма на сайта на MoveBG – www.movebg.com до 15 септември и да посочат ценност, която той олицетворява. Всеки, споделил цитат, участва в томбола с награди книги и ваучери за намаление при закупуване на литература.

“В историческия период, в който страната ни се намира – едновременно на разделение и обединение, на ново начало и недописан край, споделените ценности и общата визия за развитието на България стават все по-важни. Кампанията „Лятна ваканция” окуражава участниците да се обърнат към съвременната българска литература и да намерят една от ценностите свобода, справедливост, прозрачност, общо действие, отговорност, развитие и любов, облечена в цитат. Защото именно в книгите откриваме отговорите на всичките си въпроси, а лятната ваканция е прекрасно време да се вдъхновим”, споделя Надежда Дерменджиева, която е координатор на кампанията.

„Лятна ваканция” обаче няма да завърши с раздаването на награди, защото получените цитати ще бъдат отпечатани на различни материали и продадени на благотворителен базар през ноември 2014 г. Със събраните средства ще бъдат закупени образователни материали, които ще бъдат дарени на нуждаеща се институция.

Кампанията „Лятна ваканция” е част от програмата на MoveBG „Отправна точка”, която цели да насочи вниманието ни към общочовешките ценности като обединител на нашето общество. Ценностите са отправната точка и вътрешният ни компас по време на житейското ни пътуване. Един от начините да разкажем за него е чрез езика. Инициативата „Лятна ваканция” обръща поглед към българския език и българската литература, носители на нашите ценности и част от националния ни облик и история.

“Аз чета” е медиен партньор на инициативата.

Повече подробности за кампанията може да разберете на сайта на MoveBG.