fb
Книги и киноСпециални

Представят първия биографичен филм за Петя Дубарова

1 мин.
петя дубарова

петя дубароваПървият биографичен филм за Петя Дубарова ще бъде акцент в програмата по отбелязването на юбилея на къщата музей “Петя Дубарова” в Бургас, която вече двайсет години посреща творци, гости, приятели и почитатели на незабравимата бургаска поетеса, съобщава gramofona.com.

Филмът „А имах толкоз много да ви кажа…“ ще бъде представен пред публика на 15-ти април от 18.00 часа в Дома на Нефтохимика в морския град. Режисьор на лентата, която съдържа архивни кадри от филма „Трампа“, е Александър Томов-син.

Счита се, че ролята на Петя в “Трампа” е автобиографична и оказва силно емоционално влияние в живота на младото момиче.

Зрителите ще чуят рецитали на именити български творци, сред които е и актрисата от Народния театър – Ванча Дойчева, и изключително въздействащото интервю с майката на поетесата, Мария Дубарова, която споделя интересни факти и събития от живота на Петя.

„За нас беше важно филмът да е с времетраене от един учебен час, защото лентата ще се прожектира безплатно на ученици и студенти. Надявам се повече млади хора да се докоснат до творчеството и личността на Петя, да я разберат и осмислят, защото тя има какво да каже“, сподели Елица Дубарова, сестра на поетесата и управител на къщата музей „Петя Дубарова“.

[ + ]