Loading Map....

Дата/час
07/12/2017
18:30 - 20:00

Място
Книжен център „Гринуич“
бул. „Витоша“ 37
София

Категория


Александър Секулов представя "Колекционер на любовни изречения" в София

Десет години след първото публикуване на изящния роман Колекционер на любовни изречения издателска къща „Хермес“ и Александър Секулов ще представят новото му издание. „Аз чета“ е медиен партньор на събитието.

Луксозното издание с твърди корици би могло да се превърне в коледен подарък за ценителите на истински добрата съвременна българска литература. Секулов е всепризнат майстор на словото и романът му „Колекционер на любовни изречения“ е достоен пример за това.

Не прилича на никоя друга книга, писана от български автор – отзив за книгата от Литературен вестник

Романът разказва историята на бивша циркова актриса, която издирва колекция от истории за мъжа, с когото е била 2 дни, 17 часа, 43 минути и няколко неизмерими секунди. Цената, която плаща, е висока – остатъка от дните си. Прекосява пустини, плава сред ледове, губи се из неизследвани земи, но събира всички двайсет и осем истории за високия прегърбен вълшебник с оранжева риза и щастливо-отчаян поглед. Намира ги записани върху ябълкова кора, пламтяща хартия, глинени делви, пчелен восък и сребро… И ги чете неизменно с ментово листо под езика.

За книгата Дани Димчева, автор в „Аз чета“, написа още през 2012 г.:

…романът сякаш е самото изящество. В него нищо не е спестено, нито безкрайните импресии на пътуването, оживели из старите географски карти, нито малките прозорчета, които безстрашно надникват в теб и зоват цялата сетивност и авантюризъм, на които си способен… „Колекционер на любовни изречения“ определено е в спор с времето, мястото и въобще всеки традиционен ъгъл, от който сме свикнали да съзерцаваме любовта. А и не само.

Александър Секулов е автор на романите „Колекционер на любовни изречения“, „Малката светица и портокалите“, „Господ слиза в Атина“, „Гравьор на сънища“, „Островът“ и „Скитникът и синовете“. Издал е поетичните книги „Карти и географии“, „Възхитително и леко“, „Море на живите“ (носител на награда „Пловдив“ и на награда „Перото“ в категория поезия).

Драматург е на Драматичен театър – Пловдив. Носител на награда „Аскеер“ за пиесата „Няма ток за електрическия стол“.