Loading Map....

Дата/час
17/02/2014
19:00 - 20:30

Място
SOHO
ул. Искър 4
София

Категория


Откриване на изложбата „Дневници на безкрая”

„Дневници на безкрая” е среща между фотограф и пишещ, между окото на обектива и окото на думите. Проектът е съвместна изложба на Мила Иванова – блогър и журналист, и Красимир Андонов – фотограф и оператор.

Черно-белите фотографии от серията „От живота” са малка извадка от стотиците кадри, правени от Красимир в продължение на години из света. Всяка снимка носи своя история и настроение и е цяла лента с възприятия. Текстовете на Мила също са писани в продължителен период от време. Те са ехо от неразказани истории, откъси от чувства, ленти с преживени кадри. Някои от тях вече са публикувани в сп. „Всичко за жената” и в блога й, други са просто моменти от лични писма и дневници.

Няколко дни след откриването на изложбата ще се състои и второто събитие в рамките на „Дневниците”. На 21 февруари от 19 ч. SOHO ще събере отново приятели на думите, за да бутне заедно с Мила Иванова няколко стени от виртуалния свят и да го направи реален. Авторката на блога „Солунска 16” ще бъде домакин на второто събитие от поредицата „Creatives talk“. Ще се прочетат някои от текстовете й и всички гости ще имат възможност да се включат в дискусия за интернет литературата и „доброправенето” – има ли в писането на личен блог мисия, нещо, което надхвърля целта на блога да е шкафче за думи и емоции? До къде стига разсъбличането на пишещия, съществува ли терапия чрез писане и четене, кои са клопките на виртуалното писане, но най-вече в какво се крие вълшебната му способност да бута стени и да събира хора.