fb
Книги и киноНовини

Преговарят за сериал по Хари Потър

1 мин.

Магьосническият свят на Хари Потър отново може да се завърне на екрана. Добрата новина идва от Warner Bros. Discovery, които в момента преговарят за продуцирането на телевизионен сериал за Хари Потър, пише People.

Източници, запознати с проекта, казаха пред Bloomberg, че потенциалният многосезонен сериал ще бъде базиран върху оригиналнити седем книги на Дж. К. Роулинг. Всяка от тях, започвайки с „Хари Потър и Философския камък“ (изд. „Егмонт“) и завършвайки с „Хари Потър и даровете на смъртта“, ще получи свой собствен сезон от шоуто, пише още списанието.

За разлика от скорошния франчайз за Фантастичните животни, който разказваше нови истории във вселената на Хари Потър, но не и за основните герои на книгите, сериалът ще преразгледа обичаната оригинална история по нов начин. Роулинг, която беше остро критикувана заради антитранссексуялни коментари през 2020 г., ще участва в подготовката на сериала, за да гарантира точността му спрямо нейния оригинален сюжет, но тя нямаше да играе важна продуцентска роля.

Всички новини в „Аз чета“ за книгите за Хари Потър вижте тук.