fb
БългарияНовини

Президентът и популярни личности в Пловдив през юни за Чети с мен 2016

1 мин.

Третото издание на националната кампания за насърчаване на четенето „Чети с мен“, която се провежда по инициатива на държавния глава Росен Плевнелиев, ще бъде в Пловдив на 11 юни, съобщават от президентската институция. Специален гост ще бъде принцеса Лаурентин, посланик на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността и председател на фондация The Reading and Writing.

Инициативата е с начало 11.00 часа в Градската градина в Пловдив, когато президентът Плевнелиев, писатели, музиканти, артисти и политици, ще четат откъси от любими книги. Програмата ще продължи до 12.00 часа, като едновременно с това ще има съпътстващи събития и в десетки населени места в цялата страна.

Инициативата на президента Росен Плевнелиев се провежда с подкрепата на Община Пловдив, Министерството на образованието и науката, Асоциация „Българска книга“, Съюза на народните читалища, Българската библиотечно-информационна асоциация, фондациите „Глобални библиотеки“ и „Детски книги“, както и на сайтовете „Аз чета“, „Книголандия“ и Love Theater.

Повече информация за „Чети с мен“ можете да намерите в официалния блог www.chetismen.tumblr.com и на страницата на инициативата във Фейсбук – Чети с мен. По традиция най-интересното от инициативата ще можете да откриете и в „Аз чета“.

Вижте фотогалерията с някои от най-интересните моменти от миналогодишното издание на „Чети с мен“ тук.