fb
БългарияНовини

Издават новата книга на холандската принцеса Лаурентин специално за кампанията „Книги за смет“

2 мин.
knigi za smet

Книгата „Мистър Фини и загадката сред дърветата” на принцесата на Холандия Лаурентин ван Оранйе ще бъде издадена на български език специално за кампанията „Книги за смет”, съобщава сайтът „Детски книги“. Така всички малчугани и техните родители, които се включат в зелената инициатива в София, Варна и Бургас, ще могат да получат копие от неиздаваното до момента произведение с приключенията на Мистър Фини.

„Мистър Фини и загадката сред дърветата”Книжката се издава със съдействието на фондация The Reading & Writing, която работи за предотвратяване и намаляване на неграмотността сред деца и възрастни в международен план, фондацията на принцеса Лаурентин – The Missing Chapter, фондация Credo Bonum и изд. Ciela.

Кампанията „Книги за смет”, организирана от Фондация Credo Bonum, издателство Smart Books, Българо-американска кредитна банка, Екопак и книжарници Orange, ще започне в 10 часа на 11 май в София, и със същия начален час в Бургас на 17 май и Варна на 18 май 2014 г. Кампанията, на която „Аз чета“ е медиен партньор, има за своя основа цел популяризиране на отговорното отношение на хората към околната среда, пестенето на ресурси и опазването на природата чрез добри практики като рециклирането на отпадъци. Събирането, извозването и последвалото сепариране и рециклиране на отпадъците и в трите града ще се извършва от „Екопак”.

Фантастичният роман за деца „Ян Бибиян“, повестта „Чичовци“, детско-юношеският „Роман в буркан” на Димитър Шумналиев, приказките на Асен Разцветников и Ангел Каралийчев, сборникът „Зелени разкази” с автори в него като Алек Попов, Ваня Щерева, Калин Терзийски, илюстровани детски книжки за най-малките читатели с български народни приказки като „Майчина сълза”, „Неродена мома” и много други, ще бъдат част от второто издание на „Книги за смет“.