fb
БиблиотекитеНовиниПо света

Проект на библиотеката в Русе спечели награда „Шампиони“ на WSIS Prizes 2016

1 мин.
rusenska-biblioteka-daritelska-akcia

награда на информационното обществоПроектът „Финансова грамотност за деца – достъпна и забавна“ на Регионалната библиотека в Русе получи високо признание в конкурса на Информационното общество WSIS 2016, като беше определен за втори подгласник в категория „Изграждане на капацитет“, съобщава сайтът ruseinfo.net.

Проектът попадна сред петте кандидатури, получили най-голям брой онлайн гласувания, и ще получи специалната награда на WSIS – „Шампиони“. Отличието се присъжда на базата на задълбочена селекция на комисия от експерти на Информационно общество. В мотивите на оценителите се казва, че в сравнение с останалите проекти оригиналната идея на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ притежава

специфично подчертана релевантност със световните стандарти за финансова грамотност на населението, а в процеса на самото класиране наградата „Шампиони“ се връчва заради общото влияние на проекта върху общността, както и заради високата степен на въздействие, с които инициативата изгражда и създава връзки за устойчиво развитие в обществото.

Специалната церемония по награждаването на 4 май в Женева ще премине под мотото: “Да приложиш най-добрите практики и да се справиш с предизвикателствата“. На нея ще се дискутират възможностите и предизвикателствата пред шампионите за повторното използване на техните добри практики.

Експертите от русенската библиотека са поканени да вземат участие в интерактивната сесия на WSIS „Постигнати резултати и награди“, която ще се проведе на 6 май 2016 г.