fb
БлогБлогове

Програмата „Писател назаем“ донесе на „Аз чета“ ПР Приз за Комуникационен проект на медия

2 мин.

Журито на годишния конкурс на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО)ПР Приз“ удостои AzCheta.com с наградата за Комуникационен проект на медия за 2018 г. за есенния етап на програмата „Писател назаем“. Церемонията по награждаването на осемнадесетото издание на конкурса се състоя на 22 май в Sopharma Business Towers, София.

Александър Кръстев и Милена Ташева с наградата ПР Приз и грамотата към нея

Признанието беше спечелено в конкуренция с проекта на All Channels “Евроспорт Ролан Гарос – Живот на червената планета”, който зае второто място, и “Старт на спортните канали Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2″ на United Partners.

Статуетката беше връчена на Александър Кръстев, създател на сайта „Аз чета“, и Милена Ташева – идейните лица зад програмата „Писател назаем“. Оценена беше постигнатата цел на проекта – гимназисти да се срещнат със съвременни български писатели и да променят остарелите виждания за книгите, четенето и хората, които създават литература.

Диляна Денева, координатор на „Писател назаем“, споделя:

Изключително щастливи сме да получим тази награда, тя ще ни напомня за смисъла в положените усилия. Но още по-горди ни правят отзивите от учениците, които споделят с нас, че се чувстват мотивирани, вдъхновени и са набелязали вече определени книги за четене.

„Писател назаем“ се роди като идея заради необходимостта литературата да бъде възприемана от младите хора по съвременен и адекватен начин. За много от учениците „писател“ е дума с архаични асоциации, черно-бяла снимка в учебника по литература. Организирането на интерактивни, неформални срещи в училищната среда с млади български писатели донесе очакваният резултат. Младежи от малки и големи населени места разбраха, че писането и четенето могат да бъдат и приятни занимания, отварящи възможности за успешно развитие. Писателите, участници в кампанията, споделяха личния си опит – най-ефективния метод за вдъхновяване и мотивация. Обратната връзка от учители и ученици категорично потвърди успеха на кампанията.

Тук можете да видите и презентацията към проекта, който „Аз чета“ подаде за участие в конкурса:

https://www.facebook.com/PisatelNazaem/videos/1894163500617162/

„Писател назаем“ се реализира с финансовата подкрепа на ПроКредит Банк (България) ЕАД и INDEAVR, както и с партньорството на фондация „Детски книги“, Международна награда на херцога на Единбург – България и Фондация Глобални библиотеки – България. Медийни партньори на инициативата са bTV, Terminal 3, Bulgaria ON AIR, Мама Нинджа и Az-deteto.bg.

[ + ]