fb
БългарияНе пропускайтеНовиниПанаирът

Пролетният базар на книгата се мести в парка на НДК

1 мин.

Тази година традиционният Пролетен базар на книгата няма да се състои в Националния дворец на културата, а извън него. Изложението се пренася в парка на НДК и ще продължи от 29 май до 3 юни.

Организаторите от Асоциация „Българска книга“ потвърдиха тази информация пред „Аз чета“ и допълниха:

Все още съществува, надяваме се минимален, риск да се появят административни пречки, но имаме съдействието на Министерство на културата и Столична община.

Припомняме, че провеждането на тазгодишния Пролетен базар беше застрашено от мерките за сигурност по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, което понастоящем протича в НДК. Обсъждаха се няколко места, на които изложението да се премести – от Интер Експо Център до булевард „Витоша“.

Европейското председателство предизвика проблеми и в организацията на ежегодния Софийски международен панаир на книгата през 2017-а, когато сред издателската гилдия възникна разделение дали изложението да остане в НДК, въпреки ремонтните дейности и повишените наеми, или да се премести в Интер Експо Център. В крайна сметка Зимният панаир се проведе в традиционната си сграда.

Снимка на публикацията: НДК