fb
НовиниПо света

Създадоха онлайн инструмент за самоинтервюиране за самоиздаващи се автори

1 мин.

Нов инструмент за самоинтервюиране за автори разработи най-големият световен разпространител на е-книги на независими писатели Smashwords, съобщава TeleRead. Услугата Smashwords Interviews е официално пусната от 21 август с участието на 8 автори и вече е отворена за всички.

Инструментът позволява на авторите да дават конкретна информация по предварително написани въпроси или да създадат свои собствени въпроси, докато дискутират своите книги в Smashwords Interviews. По-интересното е, че те могат да коментират разнообразните концепции зад тяхната работа, което е особено важно за онези читатели, които не са запознати с предишните им книги и дори със самия автор.

 Идеята за този особен инструмент се ражда след серия интервюта с автори за блога на Smashwords през миналата година. Марк Кокър, изпълнителен директор на компанията, споделя:

„Много повече автори искат да бъдат интервюирани, отколкото ние можем да поместим на блога. Замислих се дали няма да е готино, ако можем да интервюираме всеки автор на Smashwords”

Интервютата ще се публикуват на сайта на Smashwords с линк към профила на автора. Според създателите тънкостта, скрита в инструмента, е, че когато се интервюира сам, авторът се стреми да си зададе необичайни въпроси, насочени не само към книгата, но и към универсални читателски теми.