fb
НовиниПо света

Раздадоха наградите за комикси, Геймън влезе в „Залата на славата“

1 мин.
Снимка: Forbes

Някои от най-добрите комикси и графични романи от цял ​​свят бяха отличени на 34-ите годишни награди Harvey, проведени в New York Comic Con. The Good Asian Volume 1 от Порнсак Пичетшоте и Александър Тефанги, публикуван от Image Comics, взе престижната награда „Книга на годината“ сред 10 силни кандидати, а целият набор от победители демонстрира разнообразието от съдържание и творци, които характеризират днешната индустрия, пише Forbes.

Наградата е кръстена на легендарния карикатурист Харви Кърцман.

Отличието Harvey се присъжда в няколко категории, както и на избрани творци, които своеобразно се въвеждат в „Залата на славата“ за цялостен принос. Тазгодишните попълнения в „Залата на славата“ включваха дългогодишния писател и редактор Рой Томас, който наследи Стан Лий начело на Marvel през 70-те години и изведе някои от основните герои на компанията на сцената; ъндърграунд карикатуристът Гилбърт Шелтън, създател на Fabulous Furry Freak Brothers; Мардж Бюел, художничка и създател на прото-феминистката икона „Малката Лулу“ в средата на 20. век, и суперзвездата фентъзи писател Нийл Геймън, чието отличително творение Sandman излезе от комиксите на DC и Vertigo, още в края на 80-те години.

Геймън присъства на церемонията, където топло поздрави приятели и колеги от първите си дни в комикс индустрията.

Други победители в Harvey включват Lore Olympus от Рейчъл Смит за „Дигитална книга на годината“; Sweet Paprika от Мирка Андолфо за „Най-добра международна книга“; и Chainsaw Man от Тацуки Фуджимото за „Най-добра манга“.