fb
БиблиотекитеНовини

Регионална библиотека „Любен Каравелов“– Русе става част от първата “Нощ на Хари Потър”

1 мин.
biblioteka ruse

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе се включва в първата международна “Нощ на Хари Потър” (Harry Potter Book Night), която ще се проведе на 5-ти февруари, съобщава сайтът ruseinfo.net

Нощта на Хари Потър ще започне от 18.00 часа в четвъртък в Детския отдел на Русенската библиотека. Организаторите са подготвили едно истинско приключение в света на най-известния магьосник.

Отборни игри, въпроси, свързани със съдържанието на книгите за Хари Потър, образователни игри и забавни задачи очакват всеки млад читател, който иска да се включи в “Нощта на Хари Потър”.

Любителите на рисуването могат да занесат свои илюстрации на героите на Джоан Роулинг, а всеки, който има желание, може да се преоблече в  костюм, вдъхновен от поредицата. Най-добрите идеи nosht na hari potarще бъдат отличени с награди.

Инициатор на международното събитие е британското издателство „Bloomsbury“, което публикува и седемте книги за Хари Потър. Освен във Великобритания, различни инициативи, посветни на малкия магьосник, ще има и в много други държави. Подадени са над 7 000 заявки за участие в инициативата.

[ + ]