fb
БългарияНовини

Четирима нови Рицари на книгата бяха „посветени“ от АБК

1 мин.

Валентина Стоева, Савелина Савова, Вилиана Семерджиева и Мирослав Боршош – това са четиримата носители на почетното звание „Рицар на книгата“ за 2015 г. Те получиха своите отличия в четвъртък вечер по случай Световния ден на книгата и авторското право 23 април.

На специална церемония в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ Асоциация „Българска книга“ по традиция награди трима български журналисти, допринесли активно към популяризирането на четенето и оказали влияние върху общественото мнение в мисията за възраждане и поддържане на любовта към писменото слово, както и специалната си награда за политик или общественик с най-голям принос през изминалата година за българското книгоиздаване, за стимулиране на четенето сред най-малките и учениците.

DSC_3766„Рицари на книгата“ за 2015 г. са:

  • Категория „Електронни медии – радио и телевизия“ – Савелина Савова, Хоризонт до обед, БНР
  • Категория „Печатни медии – вестници и списания” – Вилиана Семерджиева, в. Дума
  • Категория „Интернет базирани медии” – Валентина Стоева, Detskiknigi.com
  • Политик или общественик – Мирослав Боршош, изпълнителен директор на НДК

Боршош получи наградата „Рицар на книгата“ за развитието на бранша, за създаването на Националния център за книгата с програма за популяризиране на четенето и издаването на българска литература и за ангажименти за дългосрочно партньорство в предстоящите издания на Софийския международен литературен фестивал и Софийския международен панаир на книгата.

Видео от снощната церемония можете да видите тук.

[ + ]