fb
От издателстватаСпециални

Румяна Захариева представя „Ръкавици за студената война“ във Велико Търново

2 мин.

Advertorial

Румяна Захариева ще представи книгата си „Ръкавици за студената война“ (изд. „Хермес“) и ще се срещне с читатели във Велико Търново на 11 април, четвъртък. Събитието ще се проведе от 17:30 ч. в Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ (ул. „Иванка Ботева“ №2) с медийната подкрепа на „Аз чета“. Авторката и книгата ѝ ще бъдат представени от литературния критик Георги Николов.

„Ръкавици за студената война“ е роман за едно българско детство, който ще остави дълбоки следи в съзнанието на читателите. Преди издаването си в България книгата е претърпяла пет издания в Германия, където писателката се радва на голяма популярност. Историята носи посланието, че „Българският корен е изключително здраво нещо, което ни помага да вървим изправени в живота, независимо къде го живеем“.

Владимир Зарев споделя за творбата:

Романът „Ръкавици за студената война“ е прекрасен текст, изпълнен с привидна наивност, но всъщност е невероятно сложен, потънал в аромати, във видения, в истории, и е населен с чудни, истински, до болка автентични образи на хора – хора, които обживяват по ненадминат начин атмосферата на един отминал и така невероятно възкръснал в думите й свят. Свят, привидно мъничък, събран в шепата и сърцето на едно будно и обладано от любопитство дете, и безкраен, жив, плътен, повличащ, изпълнен с цветове и чудесни, несрещани никъде другаде подробности за едно сякаш загубено за националната ни памет минало. Румяна Захариева е талантлив и мъдър разказвач, езикът й е метафоричен, пределно богат, изпълнен с образи, с аромати и смайващи подробности.

Сигурен съм, че романът ще бъде четен с интерес, с духовна наслада и ще остави дълбоки следи в съзнанието на българския читател!

[ + ]