fb
БиблиотекитеНовини

С четене на открито стартира “Походът на книгите” в Монтана

1 мин.

С четене на открито в парковете и градските пространства стартира в Монтана Националната кампания „Походът на книгите”. На втори април, когато се отбелязва Междунаодният ден на детската книга, три екипа специалисти от Регионална библиотека “Гео Милев” срещнаха читатели и книги на нетрадиционни места в града –  парка „Свети Дух”, слънчевата градина и градската градина на Монтана.

“Много любители на четенето, успяха да се насладят на хубавото време с книга или списание в ръка. Най-малките читатели препрочетоха любими свои детски книги, стихотворения, приказки и гатанки”, споделят от библиотеката на областния град.

Разгледайте и снимки от книжната разходка в монтанските паркове:

В рамките на инициативата „Походът на книгите” библиотеката предвижда още представяния на книги, срещи и уроци по родолюбие с ученици, откриване на „Маратон на четенето” 2016.

Националната кампания „Походът на книгите” се провежда за пети път и е организирана от Асоциация „Българска книга” в партньорство с Българска Библиотечно-информационна асоциация и Министерство на образованието и науката. “Аз чета” е медиен партньор на кампанията. Научете повече за кампанията тук