fb
БългарияНовини

С книга вместо билет за градски транспорт във Варна на 29 юли

1 мин.

Жителите и гостите на Варна, които четат книга в градския транспорт, ще пътуват безплатно по тролейбусна линия 88 и автобус 31 А в деня на откриването на „Алея на книгата“ – 29 юли, съобщава chernomore.bg.

„Избрахме линия 88 и 31 А, защото така на практика обхващаме целия град. Тролей 88 свързва кварталите „Аспарухово“ и „Вл. Варненчик“ с центъра на града, а 31 А пътува по обиколния маршрут до „Виница“, като влиза и в „Свети Константин и Елена“. Така на практика всички граждани и гости на Варна ще имат възможност да слязат и да се приберат безплатно до центъра на града, за да посетят Алеята на книгата в деня на официалното й откриване“, обясняват от „Градски транспорт“.

Тази година в изложението ще се включат над 50 издатели, групирани в 16 шатри по ларгото, 6 от издателствата, които участват са варненски. Ще бъдат представени 2500 нови книги, издадени между миналогодишното и тазгодишното издание на Алеята. Предвидена е и богата съпътстваща програма в Литературния кът. Акцент в нея е представянето на нови и млади автори.

„Алея на книгата“ 2016 във Варна ще се проведе от 29 юли до 7 август в пешеходната зона към входа на Морската градина. Повече за участниците в изложението и за съпътстващата програма може да прочетете тук.

Организатори на събитието по традиция са Асоциация „Българска книга“ и Община Варна, а медийни партньори – „Аз чета”, БНР радио Варна, радио „Zrock”, радио „Njoy”.