fb
НовиниПо света

Самопубликуван роман ще се бори за най-добър дебют на наградите Kitschies

1 мин.
nagrada 2015

nagrada 2015Научно-фантастичният роман на Беки Чеймбърс, който тя финансира и самопубликува чрез платформата Kickstarter, е финалист в категорията за дебют на Kitschies awards, съобщава The Guardian.

The Long Way to a Small, Angry Planet” е първата самостоятелно издадена книга, която ще се бори за спечелване на Kitschies awards. Романът е избран сред 198 заглавия (осем, от който самопубликувани), които са участвали в първоначалната селекция.

“Книгата на  Чеймбърс много пасва на критериите на Kitschies. Тя е много прогресивна по отношение на повествованието и взаимоотношенията между героите; тя е интелигентна, както в своята научна страна, така и в подхода си към деликатните проблеми, и едновременно с това е изключително забавна.”, споделя Глен Мейн, който е директор на конкурса и част от журито.

Британските награди Kitschies се присъждат на творби, съдържащи спекулативни и фантастични елементи ежегодно от 2009 г. в четири категории:  за най-добър роман, за дебют, за най-добра корица и за литература, създадена в дигиталното пространство.

За кратката си история (това е едва шестото им издание) наградите  Kitschies са си спечелили интерес и престиж. Сред победителите личат имената на Патрик Нес, Чайна Миевил, Лорън Бюкс и Ник Харкауей.

Победители за тази година ще бъдат обявени на 4-ти март.