fb
НовиниПо света

Сара Джесика Паркър подготвя нова поредица от книги

2 мин.
Getty Images

Сара Джесика Паркър се завръща към книгоиздаването, като този път подготвя нов импринт в издателство Zando на Моли Стърн. Под отпечатъка на SJP Lit, Паркър ще придобие книги и ще публикува межди четири и шест издания през следващите три години, пише Publishers Weekly. 

Освен че Паркър обича модата, и в частност обувките, както и героинята ѝ Кари от „Сексът и градът“, книгите се оказват поредната прилика на Сара с героинята ѝ Брадшоу. Тя винаги е обичала да чете, затова още през 2016 г. става литературен редактор в собственото си издателство SJP for Hogarth. Тя издава и редактира литературни произведения, отразяващи собствения ѝ вкус. 

При излъчването на продължението на хитовия сериал „Просто ей така…“ видяхме, че книгите са неразделна част от декора в сериите. Тогава стана ясно, че екипът е събрал около 120 книги само за Кари, след като е получил списък директно от Паркър. 

От Zando казаха, че ще се публикуват „обширни, провокиращи мисълта и с големи сърца литературни произведения, които включват международни и слабо представени имена, използвайки нейната популярност, за да се свържат както нововъзникващите, така и утвърдените автори с нови и нетърпеливи читатели.“ Паркър, добави издателят, „ще участва активно в процеса на публикуване, от избора и придобиването до дизайна на корицата и пускането на книгата на пазара“.

SJP Lit бележи втория порив на Паркър в книгоиздаването, след линията SJP за Хогарт, и третото ѝ книжно сътрудничество със Стърн, с когото преди това си партнира както по линията на Хогарт, така и в книжен клуб. Паркър остава активна в света на книгата, като служи като почетен централен председател на Клуба за книги на Американската библиотечна асоциация и като член на борда на United for Libraries.

„Автентичната страст и отдадеността на Сара Джесика към книгите отдавна са източник на дълбоко вдъхновение за мен и пътеводна светлина за мисията на Зандо“, каза Стърн в изявление. „Четенето, откриването и обсъждането на вълнуващи нови имена с нея е едно от големите удоволствия в живота. Сара Джесика е съществена част от ДНК-то на Зандо и аз съм толкова горд, че мога да изграждам и публикувам отново с нея.”

Сред книгите, публикувани от предишния импринт на Паркър, SJP за Хогарт, са бестселърът A Place For Us от Фатима Фархин Мирза и Golden Child от Клеър Адам, носителка на Desmond Elliott Prize.