fb
СпециалниЧети повече

Сара Джесика Паркър в подкрепа на четенето с новата платформа Book Club Central

1 мин.

Звездата от сериала „Сексът и градътСара Джесика Паркър е куратор в новата платформа Book Club Central. На откриването на инициативата в събота вечер тя представи своят първи избор на книга – „No One is Coming to Save Us“ от дебютантката Стефани Пауъл Уотс.

„От ранна възраст книгите бяха моите спътници, а местната библиотека беше мястото, в което можех да намеря нов приятел на всеки рафт“, споделя актрисата и не крие гордостта и благодарността си от това, че именно тя е избрана да бъде почетен председател на Book Club Central.

Book Club Central е инициатива на Американската асоциация на библиотеките (ALA), чиято цел е да насърчи четенето сред младите хора и да подчертае ролята на библиотеките. В асоциацията са включени и множество литературни клубове в САЩ, които ще обединят своите усилия и ресурси в подкрепа на грамотността. В платформата ще се наблегне на препоръки от специалисти, списъци с препоръчани книги от експерти в областта, както и още много източници, които да отговорят на нуждите на читателите.

Това не е първият активен контакт на Сара Джесика Паркър с книгите и библиотеките. През 2016 г. тя оповести, че ще стартира и издаване на книги, като ще се включи във всеки един процес до тяхното реализиране. Съвместно с издателство Hogarth тя ще започне да търси таланти, чиито „велик глас да бъде чут“.

[ + ]