fb
НовиниПо света

Сара Джесика Паркър ще бъде водеща на книжно шоу в САЩ

2 мин.
Снимка: НВО

Извън екрана и касовите сериали от поредицата „Сексът и градът“, Сара Джесика Паркър може да се определи като една от най-четящите актриси, които отделят специално внимание на книгите и художествената литература. През тази пролет Паркър отново ще излезе от образа на Кари Брадшоу, ще се превъплъти в ролята си на библиофил и ще бъде сред водещите звезди на книжното изложение U.S. Book Show 2023 г., пише Publishers Weekly.

На събитиетоще се появят и лауреатът на наградата за млади поети Елизабет Асеведо, авторите Мич Албом, Лорън Гроф и авторката от дългия списък на наградата „Букър“ Кили Рийд. Гроф ще открие панела „Книги за възрастни“ на шоуто и ще говори за предстоящата си книга The Vaster Wilds, която ще бъде публикувана от Riverhead през септември.

Актрисата Сара Джесика Паркър, която е и носител на награда „Еми“, стартира своя издателски импрент SJP Lit миналата година в сътрудничество с независимия издател Zando Projects. Паркър ще разговаря с автора Ким Коулман Фут, чийто дебютен роман ще бъде публикуван от SJP Lit.

„Развълнувана съм да ви представя лично Ким Коулман Фут на изложението на книги в САЩ“, каза Паркър в изявление. „Нейният зашеметяващ дебютен роман ви пренася в живота на две семейства през осемдесетте години, обвити в тайни, вражди и любовни връзки.

Третото изадние на книжното шоу в САЩ е четиридневно хибридно събитие за издатели, библиотекари, търговци на книги и медии. Провежда се в периода от 22 до 25 май на живо в Нюйоркския университет и онлайн.

Вижте още:

Кари Брадшоу и книгите в „Просто ей така…“

Осем известни личности по света и у нас, които са страстни читатели