fb
БългарияНовини

Създателят на „Дневникът на един дръндьо“ пристига в България през декември

2 мин.

Джеф Кини, създателят на поредицата „Дневникът на един дръндьо“, пристига в България през декември и ще има среща със своите читатели, съобщиха от издателство „Дуо Дизайн“.

На 5 декември в 14.00 часа в зала 3 на НДК ще започне „Шоуто на един дръндьо“, в което самият Джеф Кини ще порисува и ще забавлява всички деца с новата си история „Снегояд“. А ето и какво написаха от издателство в официалното си съобщение за посещението на Джеф Кини:

„Надяваме се да празнуваме заедно, мили четящи деца, в рими и картини снегояд! Защото светът е пълен само тогава, когато са изпълнени детските мечти. А една мечта се превръща в реалност, когато самият автор ни я разкаже. Очакваме вашите усмивки, а може би и рисунки, защо не и интересни костюми, за да посрещнем дръндьо и неговия създател Джеф Кини за първи път в България“. 

За всички, които не знаят много за Джеф Кини и създаването на дръндьото, ето как от издателството разказват историята накратко:

Имало едно време едно малко момче на име Джеф. Момчето растяло и четяло, четяло и растяло и ето че един ден малкото момче осъзнало как докато четяло, се е превърнало в младия господин Джеф Кини. Младият господин продължил да чете, но докато си четял, разбрал, че вече е пораснал толкова много, за да се нарича г-н Кини. Порасналият г-н Кини пак четял, но скоро осъзнал колко много му липсва малкият Джеф. Той всъщност бил голям, но дълбоко в себе си още носел детското.

И от спомен на спомен г-н Кини започнал да рисува детството си. Рисувал ли, рисувал по спомени – понякога драсвал картинка, понякога пишел история. Драскулка след драскулка скоро се появил и образът на дръндьото. Отначало дръндьото бил малко объркан, защото, докато пишел, се питал: ама това всъщност историята на моя живот ли е, или хрониките ми? И си рекъл: защо пък да не си водя един ДНЕВНИК? Така се появил ДНЕВНИКЪТ на един дръндьо – донякъде бил дневник, но всъщност бил роман в картинки.

Книгите от поредицата за един дръндьо може да поръчате от Ozone.bg с 10% отстъпка с код azcheta.