fb
БългарияНовини

„Сексът и комунизмът“ – роман и тематична фотосесия навръх 10 ноември

1 мин.

Нов роман и специална фотосесия в соцстилистика готви Милена Фучеджиева за 10 ноември. „Сексът и комунизмът“ (изд. „Ентусиаст“) ще бъде представен точно 25 години след падането на комунистическия режим у нас в столичното заведение „+това“. По време на премиерата ще бъдат представени за пръв път кадри от тематичната фотосесия, направена специално за корицата на изданието.

Enthusiast_Seksut-i-komunizmut_PokanaРоманът разказва за невъзможната любов между два елита – комунистическия и този от преди 9 септември 1944 г., както и за бруталното сексуално съзряване на една тийнейджърка по време на социализма, става ясно от анотацията на книгата. В разрез със строгата соцатмосфера, от страниците на романа зазвучават силно най-популярните парчета на „Deep Purple“, „Uriah Heep“, „Led Zeppelin“, „Pink Floyd“.

Милена Фучеджиева е писател, сценарист, драматург и публицист. Пиесите й са поставяни в България и Америка, сценарист е на сериала „7 часа разлика“, автор е на „Белият негър“, „НеХана“, „Нощен проект“, „Кефер“. Родена е в София, но е живяла много години в Париж и САЩ. Учила е актьорско майсторство в САЩ, а след това завършва кинорежисура в НАТФИЗ.