fb
НовиниПо света

Шанхайският международен панаир на детската книга с нови организатори през 2018 г.

2 мин.

BolognaFiere ще си партнира с друга група организации за провеждането на Шанхайския международен панаир на детската книга (Shanghai International Children’s Book Fair, CCBF) през 2018 г., съобщава Publishers Weekly. Досегашният организатор – Reed Exhibitions Greater China, обяви, че се оттегля от форума, като за причина посочи намерението да продължи напред с нови проекти.

Лани Занг, вицепрезидент на Reed Exhibitions Greater China, коментира още:

Панаирът се превърна в изключително успешно събитие с над двукратно увеличен брой изложители и петкратно повече посетители за петте години, през които съществува. Помогнахме за каузата децата в Китай да четат повече и сме горди с наследството, което оставяме.

През 2017 г. Панаирът привлече 360 изложители от 51 страни и региони. Новият основен организатор BolognaFiere е водещ в Европа при организирането на панаирни събития и е домакин на Панаира на детската книга в Болоня.

Новият проект е част от стратегическото развитие на BolognaFiere за засилване на позицията на професионалните издателски събития на пазара. Компанията ще организира и New York Rights Fair, който ще се проведе от 30 май до 1 юни 2018 г. в Ню Йорк. Световният форум е ключов в областта на правата за продажбите на различни формати, включително печатни, дигитални, аудио и филмови продукти. С подписването на договора за организирането и на Шанхайския панаир BolognaFiere покрива двата основни пазара за книги в света – САЩ и Китай.

Президент на BolognaFiere Джанпиеро Калцолари изрази удовлетворението си от поетия ангажимент и коментира в прессъобщение:

Детското книгоиздаване вече ще има още два големи форума, наред с този Болоня. Инициативите в САЩ и Китай ще осигурят бум на книжните пазари в двете страни.

Шанхайският панаир ще се проведе за пети път, между 9 и 11 ноември 2018 г. в Shanghai World Expo Exhibition and Convention Centre – една от най-големите и известни сгради в страната, традиционен домакин на международни събития от различни индустрии. Панаирът популяризира детското четене и книгоиздаване в Китай. По традиция участие вземат както местни, така и международни издателства и илюстратори. Свободен е изборът дали да се включат с индивидуални или комбинирани национални щандове. Най-големите национални изложения са тези на Германия, Великобритания, Франция, Канада и Япония.

[ + ]