fb
НовиниПо света

Sony купи комедията на Том Ханкс по „Човек на име Уве“ за $60 млн.

2 мин.
Снимка: Getty Images

Очакваната американска адаптация на шведския комедиен хит „Човек на име Уве“ беше продадена на Sony в рекордна сделка за права на EFM в световен мащаб на стойност около 60 милиона долара, пише Deadline.

Sony взе глобални права върху горещия пакет от CAA Media Finance и подготвя пускането на филма по кината тази Коледа. Проектът трябва да започне този месец в Питсбърг. 

Присъединявайки се към носителя на „Оскар“ Том Ханкс, в приятната комедийна адаптация на книгата на Фредерик Бакман са още Мариана Тревино, Рейчъл Келър и Мануел Гарсия-Рулфо.

По-рано този месец стана ясно, че Марк Форстър ще режисира проекта на SF Studios, който е адаптиран по романа на Фредрик Бакман и оригиналния шведски филм, номиниран за Оскар за 2017 г., написан и режисиран от Ханес Холм. Главният герой е преименуван на Ото, за да отразява обстановката в САЩ.

Филмът, озаглавен A Man Called Otto, ще проследи Ото (Ханкс), сприхав, изолиран вдовец с непоколебими принципи и стриктни рутинни действия. Точно когато изглежда, че най-накрая се е отказал от живота, с новите му съседи се заражда малко вероятно и неохотно приятелство. Малко по малко Ото претърпява трансформация.

Новият сценарий идва от двукратния номиниран за Оскар Дейвид Маги („Животът на Пи“), който също ще бъде изпълнителен продуцент. Двойката се събира отново в „Мъж на име Ото“ след успешното им сътрудничество по прочутия им филм „Пътят към Невърленд“. 

Фредрик Викстрьом Никастро („Човек на име Уве“ ) от SF Studios продуцира филма с Рита Уилсън (Mamma Mia!) и партньорите на Playtone Том Ханкс и Гари Гоцман. Марк Форстър и Рене Улф ще бъдат изпълнителни продуценти чрез продуцентската си компания 2DUX2 ( „Z-та световна война“). 

„Какво невероятно съзвездие от таланти: Том Ханкс в емблематична роля и изключителен режисьор в лицето на Марк Форстър, изключителните продуценти Рита Уилсън, Гари Гоцман и Фредрик Викстрьом Никастро, изискан сценарий от Дейвид Макгий, световно продавана книга и нашият дългогодишен партньор SF Studios”, каза Том Ротман, председател и главен изпълнителен директор на Sony Pictures’ Motion Picture Group, потвърждавайки сделката за Deadline. „Елизабет Габлер, аз и Sony сме имали привилегията да работим с всички тези великани и преди, но този път се чувстваме така, сякаш сме спечелили от лотарията.“