fb
БългарияНовини

Соня Йончева обяви, че ще подкрепи млад български певец

2 мин.
Met Opera's production of Juisa Miller with Betrand de Billy conducting, Sonya Yoncheva as Luisa, Piotr Beczala as Rodolfo and Plácido Domingo as Miller, 3/26/18. Photo by Chris Lee

Оперната звезда Соня Йончева ще подкрепи млад български оперен изпълнител по време на концерта си в родния Пловдив на 25 август в Античния театър. Тя обявява конкурс, в който оперни певци могат да ѝ изпращат видео запис със свое изпълнение и кратко представяне на мейл: office@sonyayoncheva.com. Победителят ще има честта да изпълни любимата си ария на една сцена със световноизвестното сопрано.

„Щастлива съм, че ще открия за българската публика едно ново име, което съвсем скоро ще разнася славата на нашите гласове по света. Знам колко е важно някой да те забележи и да ти подаде ръка в началото на кариерата“, каза Йончева, която в момента работи върху новия си албум за Sony Classical в Женева.

Подробностите около албума се пазят в тайна. Очаква се той да се появи до края на годината.

Соня Йончева е сред най-търсените имена на световната оперна сцена. Програмата на най-успешната съвременна българска оперна звезда е запълнена до 2028 година. Тя ще пее на 14 юли, Националния празник на Франция, на Гала концерта пред Айфеловата кула,  който ще бъде предаван на живо от най-гледания френски телевизионен канал France 2.

На 19 юли Йончева е звездата в операта „Травиата“, която ще бъде представена на открито във Флоренция с партньори от ранга на Франческо Демуро и Лео Нучи, диригент е Карло Рици.

На 14 август Соня Йончева е сред звездите на 100 годишния юбилей на фестивала в Залцбург, където ще изнесе Ренесансов концерт.

След Австрия, Йончева се завръща за няколко дни в България за големия си концерт на 25 август в Античния театър с оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Найден Тодоров. В програмата са включени произведения на Верди, Пучини, Маскани, както и изпълнение изненада, подготвено специално за българската публика.

Билети за концерта на Соня Йончева в Античния театър в Пловдив на 25 август може да бъдат закупени онлайн тук или на място в офис мрежата на EasyPay.

Снимка на публикацията: bgnow

[ + ]