fb
Книги и киноСпециални

Спин-офът по Хари Потър „Фантастичните животни” вече има дата на излизане

2 мин.
harry-potter-release-date-spinoff-movie

Говорител на „Уорнър Брос” потвърди този вторник пред Mashable, че първият филм от планираната „спин-оф” трилогия по Хари Потър ще излезе на големия екран на 18 ноември 2016 г.

Дж. К. Роулинг и „Уорнър Брос” разкриха подготвяните кинопродукции минали септември, когато авторката съобщи, че пише сценарии за серия от филми, базирани на книгата „Фантастични животни и къде да ги намерим” (“Fantastic Beasts and Where to Find Them”), публикувана през 2001 г., чието действие се развива в света на Хари Потър. През март тази година научихме, че сериите ще бъдат трилогия без предистория и продължение и първоначално ще се развиват в Ню Йорк, приблизително седем десетилетия преди събитията в „Хари Потър”.

Роулинг, която написа 7 романа за Хари Потър между 1997 г. и 2007 г. и вдъхнови 8 филма, базирани на книгите, сега планира да адаптира „Фантастичните животни” за големия екран, за да представи главния герой и магозоолог Нют Скамандър (Newt Scamander).

„Фантастичните животни” е един от учебниците, който се изучава в Хогуортс. В света, създаден от Роулинг, това е книга за магическите животни и изучава науката, известна като „магозоология” .

Актьорският състава предстои да бъде обявен, въпреки че Роулинг вече разкри информация за проекта. „Законите и обичаите на скритото магическо общество са познати на всеки, който е чел поредицата за Хари Потър или е гледал филмите”, каза авторката в предишно свое изявление.

18 ноември съвпада с датата, на която през 2005 г. излезе на голям екран и четвъртата книга от поредицата за Хари Потър, „Хари Потър и огненият бокал“. „Спин-оф” филмът ще излезе точно 11 години по късно.

[ + ]