fb
НовиниПо света

Spotify заложи на аудиокнигите

1 мин.

Потребителите на Spotify в САЩ вече ще могат да купуват и слушат повече от 300 000 различни заглавия на аудиокниги, съобщиха от компанията. Аудиобиблотеките, от които потребителите ще могат да избират, предлагат бестселърови автори, сред които Колийн Хувър, Мишел Обама и Стивън Кинг.

„Това прави нашата платформа истинска дестинация „всичко на едно място“ и покрива нуждите за слушане на всеки. И ние сме развълнувани да пуснем аудиокниги с чисто нов потребителски интерфейс, който е насочен специално за слушане на аудиокниги и ги напасва безпроблемно заедно с музиката и подкастите, които вече слушате и обичате”, допълниха от Spotify.

Компанията разкри, че това е само началото на пътуването на Spotify към аудиокнигите. 

„Работим, за да създадем безпроблемно изживяване с аудиокниги и ще продължим да надграждаме и правим иновации в бъдеще”. 

„Винаги сме вярвали, че потенциалът на аудиото е неограничен и от известно време казваме, че нашата амбиция е да създадем пълния пакет за слушателските нужди на всеки. Аудиокнигите са следващите, защото виждаме значителен неизползван пазар: докато аудиокнигите представляват само 6% – 7% дял от по-широкия книжен пазар, категорията расте с 20% всяка година. Но това, от което наистина се вълнуваме, е да предоставим страхотно ново изживяване за слушателите – представяне на аудиокниги на аудитория от хора, които може би никога не са ги опитвали преди”, каза Нир Зигърмен, вицепрезидент на Spotify и глобален ръководител на отдела за аудиокниги.