fb
Ревюта

“Спящата и вретеното” – винаги има избор

1 мин.

Изисква се много смелост да представиш своя интерпретация на класическа приказка като „Спящата красавица”, но Нийл Геймън e достатъчно добър разказвач, за да се осмели да опита. Е, получило му се е без всякакво съмнение! Успехът на Геймън се дължи в еднаква степен на необичайните герои и интересните обрати. В неговата история героите не са каквито изглеждат и не действат по традиционния за приказките начини. Външният им вид заблуждава, добрите и лошите менят местата си и се оказват съвсем не тези, които очакваме.

„Спящата и вретеното” (изд. „Студио Артлайн“) е мрачна и злокобна история, която от самото начало създава усещане за надвиснала опасност, но това няма да е изненада за феновете на Геймън. И макар да става дума за приказна история, това със сигурност не е единствено детска книга. Тя е точно като класическите вълшебни приказки, които интригуват и очароват всякакви читатели и крият послания за всяка възраст.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Нийл Геймън е любимец на екипа на „Аз чета“ и при нас можете да прочетете ревю за почти всяка негова книга, издавана на български – „За щастие, млякото“, „Океан в края на пътя“, „Дим и огледала“, „МеждуСвят“„Никога, никъде, никой“, „Книга за гробището“, „Момчетата на Ананси“, „Коралайн“ и „Добри поличби“.