fb
БългарияНовини

Среща разговор с писателя Недялко Славов в София

1 мин.

недялко славовВ началото на пролетта ИК „Хермес“ подготвя редица срещи с български автори, които ще зарадват почитателите на родната литература из цялата страна.

Началото се поставя в София, където на 5 април от 18:30 в книжарница „Хеликон – България“ ще гостува писателят Недялко Славов. За романовия свят на Славов ще говори литературният критик, публицист и културен журналист Митко Новков. Следващите срещи с Недялко Славов през април ще бъдат с читателите му в Пловдив и Русе.

Недялко Славов е автор на сборници с поезия, разкази, пиеси и романи. Творбите му са превеждани на английски, немски, руски и гръцки. Негови пиеси са поставяни на различни сцени. Носител е национални литературни награди за поезия и проза, сред които и на Националната награда за литература „Хр. Г. Данов“ за романа „Фаустино“ и награда „Иван Николов“ за сборника с поеми и стихотворения „Мраморни години“.

През 2014 г. романът му „Портрет на поета като млад“ спечели награда „Пловдив“ за литература и беше удостоен с множество престижни номинации, сред които за награда „Хеликон“, за български роман на годината от Национален дарителски фонд „13 века България“ и за годишна награда на Портал „Култура“ в категория проза. Много добре приети са и романите му „Вертиго“ и „432 херца“ (носител на голямата литературна награда „Хеликон“ за 2015 година).

[ + ]