fb
БългарияНовини

„Стани младши книжар в Orange за един ден“ се завръща с втори сезон

1 мин.

Вторият сезон на кампанията „Стани младши книжар в Orange за един ден“ стартира на Международния ден на детската книга 2 април с медийното партньорство на „Аз чета“. В рамките на три последователни седмици в един ден от уикенда във всяка една от книжарници Orange в цялата страна ще има по двама младши книжари, които не само ще бъдат посветени в някои от тайните на книжарството, но и ще имат възможност да препоръчат свои любими книги на малки и големи.

Кандидатстването продължава до 20 април, след което се провеждат колективни интервюта с одобрените деца. Дните, в които младши книжарите ще „работят“, са 19 май (събота), 26 май (събота) и 1 юни (петък). Формата за кандидатстване ще намерите тук. 

„Стани младши книжар в Orange за един ден“ е кампания, която е насочена към деца и юноши от 7 до 18-годишна възраст. Нейната цел е събуждането на интереса на подрастващите към четенето и любопитството им към живота на книгата. Първото й издание се провежда през 2016 г. и за нея кандидастват над 300 деца от цялата страна. В младши книжари се превръщат 60 от тях.

След първото издание на инициативата стотици деца изявяват желание да участвата. Организаторите споделят, че ако „Стани младши книжар в Orange за един ден“ запали по четенето дори едно от тях, те ще приемат кампанията за успешна. Междувременно ще направят всичко по силите си, за да постигнат още по-високи резултати и от първия сезон.

[ + ]