fb
От издателстватаСпециални

STARBUCKS посреща звездите от „Фермата“ 3 Калоян Димитров-Ballan и Иван Сапунджиев и техния първи съвместен роман „Докога ще чакаме бащите“

3 мин.

На 20 май от 16:30 ч. в кафене STARBUCKS в Sofia Ring Mall двамата съратници от риалити формата, а днес и съавтори, ще очакват всички, които искат да поговорят с тях за дома, детството и всички останали теми в „Докога ще чакаме бащите“, да получат автограф или просто да се снимат със своите любимци.

Организирана съвместно със STARBUCKS и сайта „Аз чета“, това ще е първата от поредица срещи с автограф, които издателство „Софтпрес“ ще проведе в страната за почитателите на Иван и Калоян.

Историята на тяхното запознанство е добре известна – Иван и Калоян се срещат по време на участието си във „Фермата“. Пред погледа на цяла България между тях бързо се заражда истинско приятелство, основано на общ мироглед и ценности.

След излизането им от риалити формата, където Калоян достига до финал, приятелството между двамата се задълбочава. Задълбочават се и темите на честите им разговори – семейството и отговорностите, миналото и бъдещето, целите и амбициите, важните неща в живота. Така постепенно се ражда идеята за романа „Докога ще чакаме бащите“. Донякъде базирана на реалната житейска история на Калоян, книгата е топла и разтърсваща история за деца и възрастни, която преоткрива корените на българското.

Иван Георгиев, регионален мениджър на STARBUCKS България, коментира:

За нас е удоволствие да посрещнем авторите на романа и техните почитатели в STARBUCKS, като вярваме, че ще създадем за тях приятна възможност за споделяне и общуване. Нашата компания традиционно насърчава четенето и с времето се е превърнала в символ на приятно прекарано време с книга. Също така тази година в глобален план работата ни в полза на обществото е насочена към образованието и дейностите по осигуряване на равен достъп до него. Затова се надяваме, че с участието си в подобни инициативи ще подкрепим културата на четене в България и ще привлечем все повече млади хора към литературата.

Главният редактор на издателство „Софтпрес“ Димитър Риков допълва:

„Докога ще чакаме бащите“ е роман за цялото семейство. Това е книга, която завързва скъсаните нишки между поколенията, носи носталгията, която възрастните изпитват към детството, но и идеализма, на който само младите хора като Калоян са способни. Изключително щастливи сме, че Иван, Калоян и техните герои от „Докога ще чакаме бащите“ станаха част от голямото семейство на „Софтпрес“, и сме сигурни, че това е книга, която всяко българско семейство ще обикне.

Александър Кръстев, създателят на най-големия сайт за книги и четене в България „Аз чета“, споделя:

През годините основният приоритет на екипа на „Аз чета“ винаги е бил да среща читателите си с хубавите книги – те не просто описват живота, но и ни показват страните му, които може би пропускаме. И в този случай сме уверени, че партньорството със STARBUCKS и „Софтпрес“ ще помогне на едно важно издание да достигне до още повече читатели, а на феновете на Калоян Димитров и Иван Сапунджиев – да се докоснат до тяхната книга в наистина уютна обстановка.

 

[ + ]