fb
БиблиотекитеНовини

Старозагорската библиотека с изложба на хип-хоп плакати

1 мин.

Регионална библиотека “Захарий Княжески” в Стара Загора ще бъде домакин на първата по рода си изложба на плакати на над 40 брейк и хип-хоп събития в България от периода 2001-2014 година. Ретроспектината експозиция ще се проведе в рамките на международния фестивал Groove Masters 2014, който се организира в града на липите в края на тази седмица.

Идеята на изложбата е да даде възможност на гостите на града и на фестивала да усетят атмосферата на хип-хоп културата като начин на живот, изпълнен със споделена любов към музиката и танца.

“В началото на миналото десетилетие хората не са имали толкова развити компютърни умения, а наемането на професионален графичен дизайнер обикновено не е било във възможностите на организатори на подобни събития – по това време гимназисти, затова повечето танцьори са изготвяли плакатите си сами”, разказват инициаторите от местната брейк формация AFTH CREW.

Международният хип-хоп фестивал Groove Masters 2014 ще посрещне едни от най-добрите европейски хип-хоп диджеи и танцьори. Сцената на античния форум “Августа Траяна” в Стара Загора ще се превърне в истинска брейк арена между 26 и 28 септември. Организатори на събитието са Oбщина Стара Загора, Туристически информационен център и AFTH CREW.