fb
БългарияНовини

Старт на “Бисерче вълшебно” 2015 с избор на плакат

2 мин.
Biserche valshebno

Biserche valshebno19 талантливи млади художници от НУИИ “Илия Петров” – София нарисуваха картини на тема “Чети и мечтай” и се включиха в конкурса за избор на рисунка, която ще бъде използвана като основа за плаката на наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2015.

Вече можете да станете част от журито и да определите коя от всички картини ще стане основата на плаката на наградата. За целта разгледайте албума с рисунките на младите художници, изберете онази, която ви допада най-много, и гласувайте, като отбележите името на художника във формата. Крайният срок за гласуване е 20.01.2015 г.

„Като всяка книжна награда, и “Бисерче вълшебно” си има плакат. За първи път плакатът на третото издание на единствената в България награда за най-добра детска книга, избирана от самите деца, ще съдържа в елементите си рисунка. Коя да бъде тя, ще определите Вие – читателите!“, обяснява Валентина Стоева, председател на фондация „Детски книги“, която е организатор на наградата.

Подборът на заглавията, които ще бъдат включени в списъците за гласуване на наградата “Бисерче вълшебно” 2015 също вече започна, а докато чакат отварянето на линиите за гласуване на 05.02.2015 г. читателите могат да предлагат за включване в списъците книги, които отговарят на следните критерии:

– да бъдат детско-юношеска художествена литература, подходяща за някоя от трите възрастови категории: 6-8 години, 9-11 години, 12-15 години;

– да са издадени през 2014 г.;

– да спазват книжовните норми на българския език;

– да не съдържат дискриминационни елементи от всякакъв вид.

Предложения се приемат до 15.01.2015 г. чрез специална форма на сайта на наградата.

Наградата за най-добра детска книга “Бисерче вълшебно” се организира от фондация “Детски книги” и от 2014 година се провежда под патронажа на г-н Росен Плевнелиев, Президент на Република България.