fb
БългарияНовини

Стартира „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“

2 мин.
Chitatelska shtafeta 4

За четвърти път сайтът „Детски книги“ предизвиква децата да се включат в „Читателска щафета 4: Ловци на приключения”. Целта на кампанията е да насърчава децата да четат като привлича вниманието им към книги извън задължителните списъци.

Всички деца на възраст от 6 до 13 години, които прочетат поне три книги от поредиците “Сам Силвър, тайният пират”, “Детективите Агата и Лари” и “Приключенията на Минерва Минт” на издателство ФЮТ и изпратят по пощата попълнена форма за участие в периода 29.09.2014 – 08.01.2015 г., ще могат да се включат в надпреварата за наградите.

Големите награди – 1 бр. таблет и 1 бр. електронен четец, са предоставени от Ozone.bg, а от издателство “ФЮТ” осигуряват комплекти с книги от трите поредици, участващи в щафетата. Печелившите ще бъдат изтеглени на лотариен принцип по време на заключително събитие на кампанията.

По традиция първите 500 участника, изпратили формите си за участие в посочения срок и отговорили правилно на избран от тях въпрос, свързан с някоя от прочетените книги, получават специални значки с колекционерска стойност, изработени специално за „Читателска щафета 4: Ловци на приключения”.

Всеки участник ще има възможност да се включи и в специалните пет издания на литературен клуб „Читателска щафета”, посветени на поредиците ”Сам Силвър, тайният пират”, “Детективите Агата и Лари” и “Приключенията на Минерва Минт”.

Повече за кампанията вижте тук, както и официалните правила на играта.

Организатор на играта е сайт Detskiknigi.com, администриран от фондация “Детски книги”, в партньорство с издателство “ФЮТ” и с подкрепата на „Аз чета”. Наградният фонд е осигурен от Ozone.bg, а партньори са „Глобални библиотеки”, Столична библиотека и Национална мрежа за децата.

[ + ]