fb
БългарияНовини

Стартира седмият конкурс за кратък фантастичен разказ „Агоп Мелконян“ 2018 г.

2 мин.

Електронно списание „Сборище на трубадури“ и семейство Мелконян за седма поредна година обявяват конкурс за кратък фантастичен разказ по повод годишнината от рождението на големия български фантаст Агоп Мелконян. Срокът за изпращане на творбите е до 11 март 2018 г. на имейл konkurs2018@trubadurs.com. 

Участващите произведения трябва да са авторски и непубликувани под каквато и да е форма. Не се приемат и разкази, участвали в предишни издания на конкурса. Допускат се истории във всички класически и модерни поджанрове на фантастиката (научна фантастика, фентъзи, ужаси, ню уиърд, приказен реализъм, включително и жанрово преливане), стига да е спазен обемът до 1500 думи.

Почетното жури е в състав Едуард Мелконян, Людмила Мелконян, Велко Милоев, Петър Кърджилов и Дилян Благов. Тази година в редовното жури вземат участие Ана Хелс (блогър и редактор в сп. „Сборище на трубадури“), Валентин Д. Иванов (фен на фантастичното, учен и популяризатор), Владимир Полеганов (писател, преводач и редактор в „Сборище на трубадури“), Jen (преводач и блогър), Габриела Кожухарова (главен редактор на сайта „Аз чета“), Емануил Томов (писател, преводач и редактор), Зорница „Зори“ Ангелова (блогър и културолог), Преслава „Presley“ Кирова (идея за конкурса и редактор в сп. „Сборище на трубадури“)Стоян „Zonko“ Христов (блогър и редактор в сп. „Сборище на трубадури“), Стоян „ogonommo“ Пешев (отличаван в конкурса и редактор в сп. „Сборище на трубадури“), Хараламби Марков (писател) и Явор Цанев (писател, редактор и издател на сп. „Дракус“ и изд. „Гаяна“).

Финалистите ще бъдат обявени на 16 април 2018 г. в сайта на списание „Сборище на трубадури“. Награждаването ще се състои на 22 април 2018 г. в кафе-библиотеката на Арменския дом в София на ул. „Тодор Александров“ 31. На всеки от призьорите ще бъде връчен персонализиран плакет и допълнителна награда от организаторите.

Списание „Сборище на трубадури“ и координаторите на конкурса работят активно с други организации, издания и сайтове с цел подпомагане на публикацията на отличени творби в хартиена, електронна, аудио, видео или драматизирана форма.

Пълните условия за формата и изпращането на творбите можете да прочетете тук.