fb
НовиниПо света

Стив Кавана грабна 2 награди за „Тринайсет“ в рамките на 2 дни

1 мин.
Снимка: Twitter/Steve Cavanagh

Ирландският писател Стив Кавана грабна 2 награди за романа си „Тринайсет“ в рамките само на 2 дни, съобщи The Bookseller.

На 18 юли за „Тринайсет“ Кавана получи най-високото отличие за криминални романи във Великобритания – наградата „Криминален роман на годината“, спонсорирана от Theakston Old Peculier.

На 19 юли бяха обявени носителите на читателските награди The Dead Good Reader. Читателите на Dead Good Book решиха, че книгата на Кавана трябва да спечели наградата за най-завладяващ роман, описващ случващото се в съдебната зала.

Стив Кавана е роден и израснал в Белфаст, Северна Ирландия. На осемнайсетгодишна възраст се мести в Дъблин, за да следва право. Понастоящем практикува гражданско право и е участвал в някои големи дела.

Стив Кавана (снимка: Goodreads)

През 2015 г. става част от програмата Amazon Rising Stars. Всички негови романи получават номинации за различни международни награди и често ги печелят. Прочут е по света с трилърите си за Еди Флин.

В България, благодарение на издателство “Обсидиан“, са излезли 2 негови книги –Тринайсет и „Фантом“.

Можете да вземете романа с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си, а ревюто на Цветомила Димитрова за романа на Кавана „Фантом“ може да прочетете тук.

Снимка на публикацията: Twitter/Steve Cavanagh