fb
БиблиотекитеНовини

Столична библиотека отваря филиал в „Овча купел“

2 мин.

Столична библиотека открива петия си филиал в район „Овча купел“. Това е и трета нова локация на културната институция за последните шест години.  

„Един от основните приоритети на Столична библиотека е откриването на филиали в районите на столицата, където гражданите имат ограничен достъп до качествени културни услуги и нови книжни ресурси“, обясниха от библиотеката. За последните шест години Столична библиотека е създала три нови филиала: в район „Студентски“, първия в България мобилен филиал – Библиобус и сега – в район „Овча купел“.

Новото място официално ще отвори врати на 16 март 2022 г. От деня на откриването до 19 март библиотеката ще подари безплатни читателски карти на всички желаещи.

Филиалът разполага с фонд от 3 200 тома книги и периодични издания, комфортни условия за читателите и посетителите, модерна техника, Wi-Fi.

Новата локация в Овча купел предлага за читателите свободен достъп до всички електронни и дигитални ресурси на библиотеката, потребителите могат да се възползват и от онлайн поръчки и доставка на книги, както и от библиотечни консултанти. На тяхно разположение са също цифрови образователни платформи за ученици. Във филиала ще се провежда и инициативи за насърчаване интереса към четенето, изложби, премиери на книги на автори от региона. Читателите могат да се включат и в работилници по начална дигитална грамотност за деца, демонстрации с 3D писалки, скенер и принтер, семейни обучения и тематични беседи за родители с гост консултанти.

„19 известни наши издателства и автори – носители на Годишните награди на Столична библиотека, и постоянни участници в литературните инициативи на библиотеката дариха над 400 свои най-нови книги и списания за откриването на филиала“, допълниха от библиотеката.

Адрес на филиала:

ж.к. „Овча купел“ 1, ул. „Петя Дубарова“, бл. 415, вх. А.

Работно време:

понеделник – петък: 9 ч. – 19 ч.,

събота: 10 ч. – 16 ч.