fb
БългарияНовини

Storytel създава сайт за приказки на украински

2 мин.

Полският екип на платформата за аудио съдържание Storytel разработи глобален сайт за безплатни аудио приказки за украинските деца. Сега Storytel приветства още издатели от всички страни да се включат в инициативата, за да се осигури повече съдържание за най-малките и невинни жертви на войната. Сайтът за детски приказки се нарича www.kazky.com и означава „приказка“ на украински. Той може да бъде достъпен от всяко устройство навсякъде и по всяко време, а приказките могат да бъдат слушани напълно безплатно и неограничено. Към момента в платформата kazky.com има около 40 аудиоистории. За да предостави още повече съдържание, Storytel се обръща към издатели в Европа с призив да се включат със свое съдържание, което може да зарадва украинските деца.

„Когато войната между Русия и Украйна започна, големи потоци от бежанци веднага потърсиха закрила в Полша. Полският екип на Storytel искаше да помогне на хората, търсещи спасение, по всякакъв начин и така се роди тази близка до сърцата ни инициатива. Искаме да помогнем на украинските деца поне за момент да се откъснат от реалността като избягат в магичния свят на приказките“, каза Лиза Василева, Country Manager на Storytel за България.

Всички местни издателства, които имат интерес да допринесат към тази инициатива, могат да се свържат с българското представителство на Storytel, за да изберат аудио книги, които биха могли да преведат и произведат за украинската платформа. Издателите, включили се в инициативата, ще бъдат позиционирани на сайта като партньори. Storytel призовава към своевременна реакция и отправя благодарност към всички, които споделят платформата www.kazky.com, за да достигне тя до възможно най-много украински деца.

Повече за Storytel

Storytel е една от най-големите стрийминг компании в света, предлагащи абонаментни услуги за аудио и електронни книги, с каталог за слушане и четене от над 700 000 заглавия в световен мащаб. Визията на Storytel  е светът да бъде едно по-съпричастно и емпатично място благодарение на добрите истории, които да бъдат споделяни и преживявани от всеки, навсякъде и по всяко време. Услугата предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel и Mofibo. Издателската дейност на Storytel се осъществява чрез издателските къщи StorySide, както и  скандинавските Norstedts, People’s и Gummerus. Storytel има представителства в над 25 световни пазара, а седалището е в Стокхолм, Швеция.