fb
НовиниПо света

Sunday Times: Дж. К. Роулинг продължава да е най-богатият британски автор

1 мин.

Дж. К. Роулинг все още е най-богатият писател във Великобритания, като за последната година състоянието й се е увеличило с 20 млн. паунда до £600 млн., пише Sunday Times. Изданието публикува традиционната си класация ST Rich List, която включва 1000 най-богати личности и семейства в Обединеното кралство, подредени на базата на публична информация от предишната година.

Роулинг от няколко години е начело на т.нар. Авторски списък. Тя обаче е едва на 197-о място в общото подреждане. Подгласник на създателката на Хари Потър е шеф-майсторът и автор на кулинарни бестселъри Джейми Оливър, чието богатство се е „свило“ с £20 млн. до £160 млн. Барбара Тейлър Брадфорд е трета в списъка с автори с лично богатство от £149 млн. Уилбър Смит дели шестото място със £100 млн., следван от авторката на поредицата „50 нюанса“ Е. Л. Джеймс (£80 млн, с £5 млн. повече от миналата година). Кен Фолет (£67 млн.) и Джак Хигинс (£60 млн.) са осми и девети.

Трима детски автори попадат за пръв път в класацията през тази година – лейди Джаклин Уилсън (13), Джулия Доналдсън (17) и Адам Харгрийвс (16), който е наследник на създателя на книгите „Mr. Men” Роджър Харгрийвс.