fb
НовиниПо света

Syfy снима сериал по новелата „Нощен летец“ на Джордж Р. Р. Мартин

1 мин.

Телевизионният канал Syfy обяви, че подготвя сериал, базиран на новелата „Нощен летец“ от Джордж Р. Р. Мартин и едноименния филм от 1987 г. Писателят сподели новината на официалната си фейсбук страница по-рано следобед. Продуценти на адаптацията ще бъдат Джеф Бюлер („Стълбата на Джейкъб“) и Даниел Сероун, а Мартин ще се изяви като изпълнителен продуцент. Телевизионната екранизация ще бъде финансирана от Universal Cable Productions, а Netflix ще копродуцират и първи ще имат правата за излъчване извън САЩ. 

Научнофантастичната новела е написана през 1980 г., а през 2009 г. е публикувана на български в сборника „Пясъчните крале“ (изд. „Бард“). Тя проследява приключенията на осмина учени и телепат, които се впускат в търсене на извънземен живот накрая на Слънчевата система. Сплотеният екипаж с недружелюбен капитан пътува на борда на малкия кораб „Нощен летец“, но мисията им се оказва повече от опасна, след като поредица от ужасяващи събития поставят на изпитание взаимното им доверие. 

За главните роли са избрани Гретчен Мол („Престъпна империя“) като д-р Агата Маридж-Блек, Оуен Макън („Нощна смяна“) като Кароли д’Бранин, Дейвид Аджала („Бързи и яростни 6“) като Ройд Ерис, Сам Страйк (EastEnders) като Тейл Ласамер, Мая Ешет („Младият върколак“) като Ломи Торн, Ангъс Сампсън („Фарго“) като Роян Кристоферис, Джоди Търнър-Смит („Последният кораб“) като Меланта Джирл и Браян Ф. О’Бърн („Момиче за милиони“).

Още няма информация кога можем да очакваме пилотния епизод. Междувременно Джордж Р. Р. Мартин работи върху шестия роман от фентъзи епоса „Песен за огън и лед“ и няколко потенциални spin-off проекта на хитовия сериал „Игра на тронове“.