fb
НовиниПо света

Джордж Р. Р. Мартин ще издаде две нови книги през 2018 г.

3 мин.

Дългоочакваното продължение на поредицата “Песен за огън и лед”“The Winds of Winter”, все още няма официално обявена дата за излизане. Въпреки това Джордж Р. Р. Мартин обяви, че през 2018 г. ще издаде две нови книги, съобщи Huffington Post.

В момента по HBO тече седми сезон на сериала “Игра на тронове”, който изпреварва действието в книгите, и феновете са в трескаво очакване да научат какво още ще се случи във Вестерос. Мартин споделя, че може да очакваме нова книга от поредицата “Песен за огън и лед” през 2018.

Относно излизането на “Ветровете на зимата”, авторът казва:

“Прочетох много странни новини в интернет относно забавянето на “Ветровете на зимата”, написани от “журналисти”, които са си съчинили някакви измислици. Не знам кой от вариантите е по-абсурден. Според единия, книгата е завършена и аз просто не искам да я издам поради някаква нечестива причина. Според другия, не съм написал и страница от продължението. И двата варианта са еднакво грешни и глупави.

Все още работя по книгата, все още съм месеци назад (точно колко е добър въпрос) спрямо приключването й. Все още имам добри и лоши дни в писането, само това мога да кажа. Дали ще излезе първо “Ветровете на зимата” или първия том от “Fire and Blood” – “The Sons of the Dragon”, трудно мога да кажа в момента, но със сигурност знам, че ще издам книга за Вестерос през 2018 г. Може и да са две, кой знае. Мога да си мечтая…”

Корицата на „Ветровете на зимата“ бе представена още в началото на 2014 г.

Поредицата “Fire and Blood” първоначално е била планирана да излезе след като “Песен за огън и лед” е напълно завършена. Тя се съсредоточава върху историята за къща Таргариен – кръвна линия, която се предполага, че завършва с жадуващата за Железният трон Денерис.

Колкото и оптимистично да звучи споделеното от Мартин, ние, феновете, вече сме стигнали до фазата, когато не вярваме на нещо преди да го видим с очите си. През 2015 г. авторът изпусна два крайни срока за завършване на “Ветровете на зимата”. В началото на 2017 г., той спомена, че книгата е възможно да излезе навреме за новият сезон на сериала по HBO, чиято премиера беше миналата седмица. Сега ни остава да очакваме с трепет 2018 г. и евентуалното излизане на продължението.

Последният сезон на сериала по книгите на Джордж Р. Р. Мартин се очаква да излезе през 2018 г или 2019 г., когато е планирана и последната, седма книга от поредицата – “A Dream of Spring”. Поне сега вече знаем, че нещо идва през 2018 г.