fb
НовиниПо света

Сюзан Колинс пише предистория на „Игрите на глада“

1 мин.

Ново заглавие ще се присъедини към бестселъровата антиутопична трилогия „Игрите на глада“, превърнала се в абсолютен феномен, съобщава Publishers Weekly. Сюзан Колинс подготвя предистория на своята поредица, от която са продадени повече от 100 милиона копия в световен мащаб. Засега предстоящата книга е обявена само като „неозаглавен роман за Панем“, а премиерата ѝ е насрочена за 19 май 2020 г. 

igrite na gladaОт издателство Scholastic разкриват, че действието ще се развива шейсет и четири години преди събитията от „Игрите на глада“, в деня на жътвата на Десетите игри на глада. Към проекта е прикачено и името на Дейвид Левитан, който закупува английските права на книгата от литературните агенти на Колинс. Романът ще излезе едновременно в САЩ, Канада, Великобритания, Ирландия, Австралия и Нова Зеландия.

Ели Бергер, търговски директор на Scholastic, коментира, че феновете на „Игрите на глада“ ще получат „изцяло нова перспектива към модерната класика“. Самата Колинс пък споделя, че е пожелала да се върне към света, който е създала, за да „изследва естественото състояние, кои сме ние и какво според собствените ни възприятия е нужно, за да оцелеем“. Писателката допълва:

Периодът на преустройство десет години след войната, често наричан Тъмните дни, през който държавата Панем се опитва да се изправи на крака, предоставя плодотворна почва за герои, сблъскващи се с тези въпроси и оттам изграждащи възгледите си за човечеството.

Снимка на публикацията: The New York Times