fb
БългарияНовини

Татковци ще четат за „Седмицата на бащите“

1 мин.
sedmiza_na_tatkovcite

Асоциация „Родители“ кани всички деца с техните бащи, дядовци и други важни мъже в семейството да почетат заедно на 11 май 2014 г. от 11 до 11.30 ч. на Моста на НДК. Специалното семейно четене ще открие „Седмицата на бащата“ – осем дни, в които деца и бащи са поканени да се забавляват, учат и спортуват заедно.

Пълноценното включване на бащата и другите значими мъже в живота на детето има безспорни положителни ефекти върху физическото, емоционалното и социалното му развитие. Децата с емоционално ангажирани бащи са по-уверени в себе си, имат по-висока мотивация да се представят добре и да имат високи оценки в училище; по -рядко страдат от депресия и тревожност; по-грижовни и толерантни са към другите, имат повече приятели и са по-популярни сред връстниците си.

Въпреки че все повече родители осъзнават това, в обществото ни още съществуват редица фактори, които възпрепятстват активното участие на бащите. Проектът „Активно Бащинство“ на Асоциация Родители и Фондация ПИК, в партньорство с 26 СОУ “Йордан Йовков”, 35 СОУ “Добри Войников”, 73 СОУ „Владислав Граматик“ и 120 ОУ “Георги Сава Раковски”, цели да отговори на това предизвикателство, като стимулира позитивното участие на бащите в отглеждането на децата чрез дейности и инициативи в училище. Инициативата се реализира с подкрепата на Фондация “OAK” и Програма „Безопасен интернет” на Европейската комисия.

Повече информация, както и пълната програма на Седмицата ще намерите на страницата във Фейсбук „Аз съм татко и се гордея с това“.