fb
КнижарницитеНовини

Тази седмица обявяват любимата книжарница на България за 2015

2 мин.

На специална церемония в Литературен клуб „Перото” утре, 15 декември, от 18:30 ч. ще научим коя е любимата книжарница на българите за 2015 година.

Събитието ще постави финала на втория национален конкурс „Моята любима книжарница”, организиран от сдружение „Всичко за книгите”.

На 11 декември приключи гласуването в състезанието, като своя вот дадоха хиляди читатели от цялата страна. Всички, дали своя глас, участваха в томбола, която бе изтеглена на 13 декември в 14:00 ч. на щанда на ИК „Кръгозор” на Софийския международен панаир на книгата в НДК. Ето единайсетте човека, които ще получат страхотни награди.

Голямата награда – ваучер за книги на стойност 200 лв., осигурен от сдружение „Всичко за книгите“, печели Юлия Христова Раданова-Вълчева.

Вaучер за книги по избор на стойност 50 лв. печелят:
– Наталия Тодорова Иванова
– Петър Петров Тодоров
– Ваня Георгиева Павлова

Чанта от плат от „Cyanoprom” печелят:
– Силвия Владимирова Христова
– Мила Владимирова Стоянова

Калъф за книги от плат от „Ellie After” печелят:
– Христина Димитрова Маринчева
– Анастасия Лазарова Попова

Книгоразделител от плат от „Ellie After” печелят:
– Тодор Ангелов Димов
– Стоянка Василева Иванова
– Демитра Динкова Господинова

Основни партньори на конкурса „Моята любима книжарница” са НДК и Литературен клуб „Перото”, а основен медиен партньор е AzCheta.com. Голямата награда за книжарницата победител – уикенд за двама в Рим, е осигурена от туристическа агенция „Loyal Travel”. Кампанията се осъществява със съдействието на катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване“ към ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“. Медийни партньори са сайтовете Actualno.com, Stand.bg, E-vestnik.bg, Knigolandia.info и Chetecut.com.