fb
Новини

TBI Bank подари 350 книги на деца в нужда

1 мин.

Над 350 детски книги подари екипът на TBI по случай 14 февруари. Екипи от цялата страна, както и тези в Румъния и Гърция, се обединиха около благородната кауза да споделят магията на четенето в Международния ден за даряване на книги.

„Във всяка страна подкрепихме различна кауза, но всичките бяха обединени от мисията да предадем магията на четенето на деца в нужда. Колегите ни прегърнаха идеята веднага и още в първите дни започнахме да получаваме редица любими детски заглавия. За по-малко от седмица, с общи усилия и много сърце и желание, събрахме над 350 книги“, разказа Мария Желязова – ръководител на отдел „Корпоративни комуникации“ в TBI Bank.

В България служителите най-често са избирали да зарадват бъдещите читатели с любими класики като „Хитър Петър“, „Пипи Дългото чорапче“, „Ян Бибиян“.

„Надяваме се с тази инициатива да събудим детското любопитство и въображение, като им представим магичните светове, вплетени между редовете на тези незабравими за нас заглавия“, допълни Желязова.

Това не е първата благотворителна акция, която компанията организира. Идеята за първи път е реализирана в Деня на народните будители, когато са решили да зарадват деца, лишени от родителски грижи, с подбрани детски книжки, лично надписани от всеки колега.